tirsdag 7. mai 2013

P.A.V.L.O.V.A. en bankers !!

Tenkte jeg kunne dele en oppskrift med dere da 17. mai snart står for dør
Dette er en kake som er enkel å lage og som alle liker.


Ingredienser til marengsbunn:

4 stk eggehvite
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

 Fremgangsmåte:

1.  Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål.
     Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. 
     Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. 
     Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.
     Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst.
     Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2.  Vend inn siktet maizena og eddik med en skje.
     Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter en kakeform, ca 22-24 cm.
     Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca 2,5 cm høy.

Stekes på 160 C i ca 1 time.


3.  Stek kaken ca 1 time til bunnen er sprø på yttersiden og lys kremfarget.
Skru av ovnen og la kakebunnen stå i ovnen til den er avkjølt.
Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.


 Fyll:

1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker
Ca 300 g friske bær

4.  Fordel vaniljekrem utover bunnen, 
pisk fløte og sukker til en myk krem og ha over.
Pynt med friske bær.
Tips:

Bruk gjerne bær etter hviken sesong det er.
Marengsbunnen kan du lage flere dager i forveien.
La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.


Håper noen av dere ble inspirert til å prøve denne Pavlovaen :))

Klem Heidi
(beklager dårlige bilder, men sånn går det når en bruker feilt objekt)

5 kommentarer:

  1. Mmmm, den så deilig ut. Har smakt den, men ikke laget den selv. Denne skal jeg prøve.

    Klem

    SvarSlett
  2. Tuuusen takk for tipset. Jeg har tenkt lenge på at jeg skulle lage denne, men har ikke somlet meg til å finne fram en oppskrift som er god :o) Nå blir det 17. mai kake ja :o)Ha en herlig kveld! Klem fra Nina

    SvarSlett
  3. Har tenkt så mange ganger på å lage den,har aldri prøvd.
    Men NÅ skal jeg .
    Tusen takk !
    Ha en fin maidager .
    Klem Anne

    SvarSlett
  4. Den er så knallgode,alle liker den jo og❤
    Fine dag til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  5. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Takk for at du tittet innom ღ