mandag 4. juli 2011

Hva ender det opp som...

Tror det må ha vært året 1995 eller der omkring !!

Min mann drev aktivt med karate i allefall, og han skulle være borte en langhelg på stevne. Jeg hadde i lang tid på forhånd bestemt meg for å kjøpe meg et vitrineskap til stuen ( som var veldig populært på den tiden )
Skapet skulle kjøpes, bringes hjem, monteres og fått på plass før han var hjemme igjen :)) 
Det begynte allerede da jeg skulle hente ut skapet fra lageret på møbelbutikken ( tror det het P: Larsen den gang som jeg tror er SKEIDAR i dag...) at jeg fikk mine tvil...  "Dette tror jeg ikke jeg kan greie på egenhånd" Men skapet kom på plass i bilen ved hjelp av en lagerarbeider, og ferden gikk hjemover.. 

Den gangen bodde vi i en tomannsbolig( 1993-2007 ) og hadde heldigvis et godt forhold til naboene. (både før og etter denne hendelsen :) Så min reddning ble Hr. Nabo, etter at jeg selvsagt hadde spurt Fru Nabo om å få låne Hr. Nabo noen timer dagen etter, som da var en lørdag... 

Lørdag kom og vi hadde avtalt å begynne monteringen tidlig formiddag, sånn at ikke hele lørdagen skulle gå med. Vi hadde hver våre tre småbarn, men mine var heldigvis hos mine svigerforeldre denne helgen, og takk og pris for at Fru Nabo var hjemme og passet deres små... 

Da alle delene var lagt utover gulvet og vi sjekket på monteringslisten vår at alt var der,  fant vi selvfølgelig ut at det manglet noe skruer.  Så Hr. Nabo hev seg i bilen siden han visste hvilke skruer det dreide seg om :) ( var sikkert redd for at jeg kom til å komme tilbake med feile skruer ) Det var så sykt mye arbeid på dette skapet... Vi skrudde og monterte og funderte opp og ned og i mennte, og hadde jeg visst dette på forhånd, så hadde jeg aldri i livet kjøpt det... 

Hr. Nabo var rolig... ( skriver VAR da Hr. Nabo ikke lenger er blandt oss, men måtte gi tapt for kreften i 2002 ) Han tok en ting av gangen og jeg talte en time av gangen... 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 timer... 6 timer tok denne monteringen, og som dere har skjønt for leeenge siden, så var lørdagen gått over i sen ettermiddag !!! 
Men Hr. Nabo gav alldri opp det påbegynte arbeidet, og takk og pris for det ( hadde kanskje holdt på med det enda jeg da :)

**************

Som dere ser på bildene under, så har jeg skapet enda... Har rett og slett ikke hatt hjerte til å kvitte meg med det utfra arbeidstimene som gikk med, og ikke minst hjelpen jeg fikk fra Hr. Nabo som hjalp meg en hel lørdag som han ellers kunne brukt til å kose seg med familien sin... Evig Takknemlig !!!

Skapet har skiftet stue tre ganger, og gått fra trehvitt til hvitt, og fra et skap med dører til et skap uten dører, og med åpne hyller :) 


Kommer alltid til å være takknemlig for hjelpen jeg fikk, og det skal sies at vi spøkte med denne monteringen i lange tider etterpå :)))

Her kommer bilder av skapets forvandling ( desverre har jeg ikke bilde av det i trehvitt eller fra første stuen det sto i ) Kanskje like greit :)))


Her over er skapet blitt malt hvitt og har to glassdører med sprosser og en skuffe nederst. Dette er fra terrasseleiligheten vi bodde i ( 2007-2010 )  før vi flyttet i huset vi nå bor i  for snart ett år siden.


Da vi flyttet inn i huset ( august 2010 ) fjernet jeg skuffen som var nederst og satt inn tre kurver i stede. Jeg kledde skapet med stoff fra IKEA på innsiden, da jeg ville bruke skapet til litt bøker og dill dall :) For noen ganger er det jo litt greit å kunne skjule det som befinner seg på innsiden :))Så var det her en dag jeg fikk denne ideen om å ribbe skapet for dører og en av hyllene.
Listen som pyntet skapet på toppen ble også fjernet, da det gir skapet en enda  større forandring !!

 Så kom det jo for en dag da, at jeg mest sansynlig har hatt det travelt under forvandlingen fra trehvitt til hvitt... Maaaange "sluntre unna" avsløringer rett og slett !!!!


Skapet er ikke helt ferdig enda ( malingen må jo tørke i evigheter man ) men jeg håper jeg får det ferdig en av dagene da det er ferie til helgen :)))


Kommer med nytt innlegg når skapet er ferdig !!4 kommentarer:

 1. Dette var jammen mange flott utgaver av et og samme skap! :) Jeg liker så godt at ting kan få "nye liv" ved litt maling og noen gode ideer!

  Jeg følger spent med på forvandlingen. :)

  Klem C

  SvarSlett
 2. Herlig historie! Enkelte ting drar vi med oss igjennom mange år, og det er jo kjempebra;)
  Skapet ditt ble nydelig, jeg har et lignende selv - men jeg solgte det jeg engang hadde og måtte kjøpe meg et nytt et...;P Der ser man, det er farlig å kvitte seg med ting, plutselig er de på moten igjen, hihi;)

  Koselig at du vil følge meg! Flott blogg du har, her vil jeg lese mer;)

  SvarSlett
 3. Ja, det er ikke bare, bare å sette sammen slike skap ;-) For en herlig historie! Jeg har akkurat malt samme type skap - og er kjempefornøyd med resultatet - selv om det var litt av en jobb med alle vinduene ;-)

  Flotte bilder du har tatt!

  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 4. Det skapet må du jo holde godt fast på, slikt arbeid som det har medført!
  Utrolig hvordan et skap kan skifte karakter når det får ny farge! Det gir et helt annet inntrykk.
  Jeg har også pusset opp og forandlet mang et møbel. Det er så gøy!
  Sommerlig hilsen Marit

  SvarSlett

Takk for at du tittet innom ღ